Tervezési referenciák

Tervezési referenciák

 • Alkatrészgyártó üzem, Kistelek
  A területen több épületben folyik a fémmegmunkálás, tárolás, raktározás és az ezekhez tartozó irodai munka. Az épületek korszerűsítése, bővítése, átalakítása időszerű, mind szerkezetében, mind funkcióikban. A dolgozók részére a kiszolgáló funkciók, illetve a munkakörnyezet fejlesztése is megtörténik.
 • Anyaotthon Alicantéban, Spanyolország
  A Spanyolországból érkező megrendelés filozófiája: „Ahogy az édesanyák védelmezik gyermekeiket, úgy óvja őket ezek a falak.” Azoknak az egyedülálló édesanyáknak a részére készült, akik önállóan nem tudnak talpra állni, e falak között oltalmat találnak. Nemcsak lelkileg és anyagilag támogatják Őket, hanem ezek a falak fizikai védelmet is nyújtanak számukra.
 • Borászat I., Tokaj
  Bodrogolaszi területén meglévő üzem szociális- illetve irodaépületének felújítása és átalakítása, valamint egy új szőlő feldolgozó épület  képezte tervezési munkánkat. Az 1970-es években kialakított épületegyüttes a falu központjában helyezkedik el, műemléki környezetben, ennek megfelelően homlokzati megjelenésében a környező épületekhez kellett, hogy illeszkedjen, oly mértékben, hogy érezhetőek legyenek a rendeltetésbeli különbségek. Hagyományos építőanyagok felhasználásával egy reprezentatív épületegyüttes várja az ide látogatókat.
 • Borászat II., Tokaj
  A tervezett beruházás során az építtető meglévő, romos állapotban lévő, 35-40 évvel ezelőtt kialakított üzem raktár és borkezelő épületét lebontja és egy új palackozó- raktár épületegyüttest kíván létrehozni. Tervezéskor nagy hangsúlyt
  fektettünk arra, hogy a terület műemléki környezetben található, ezért ennek megfelelően az épület esztétikai megjelenése illeszkedjen a környezetbe.
 • Családi ház
  A falusi környezetben épülő családi ház megrendelőjének kérése, egy tipikus, hagyományos anyagokból épített parasztház létesítése, ahol nyugdíjas éveit kívánja eltölteni, kisebb hátsó gazdaság üzemeltetésével. Addig pedig a zsúfolt
  nagyvárosi környezetből kiszabadulva, hétvégi házként funkcionál.
 • Gépjavító műhely, Orosháza
  A területen műhelyépületként funkcionáló épület korszerűsítése időszerű, mind szerkezetében, mind pedig funkciói átszervezésében. Az épület új tetőszerkezetet kap, valamint valamennyi nyílászáró cserére kerül. Korszerű, szekcionált ipari kapuk kerülnek beépítésére. A dolgozók részére a kiszolgáló funkciók, illetve a munkakörnyezet fejlesztése is megtörténik.
 • Sportcsarnok I.
  „Csarnok kicsit másként”. Az épület megfogalmazásánál a fő szempontot az jelentette, hogy hogyan lehetne egy olyan “kis  kosárlabda csarnokot” kialakítani, amely gazdaságos kivitelezésű, mégis küllemében teljesen eltér a hagyományos csarnokoktól. Szurkolók fogadására kialakított sportcsarnok.
 • Sportcsarnok II.
  Hagyományos csarnokszerkezetű és alaprajzi kiosztással rendelkező sportcsarnok, modern elemek felhasználásával. A homlokzaton elhelyezett ablakok játékossága utal arra, hogy bent is játék folyik.
 • Várostervezés I.
  A feladat: Képzelj el egy várost, ahol csak „szingli” emberek élnek.  Egy város megtervezésénél fontos szempont magának a városnak a felépítésének alapos analízise. Legyen szó kis városról, vagy akár egy metropoliszról hasonlóan övezetekből épül fel. A lakópark kialakításakor a „munka utáni élet” övezeteinek, a lakóhely-életmód (kikapcsolódás) kapcsolatainak feltárása volt a feladat. Felvetődik tovább, hogy mi az, ami a szingli életmódhoz kapcsolódik. Ezen gondolatok alapján fogalmazódott meg a terv.
 • Várostervezés II.
  „Szabályszerűség a szabálytalanságban”.  Saját korlátainktól megszabadulva egy fejlődési szintre juthatunk, amely felszabadít minket. Egy hely, ahova pihenni tér haza az ember, valamint ahol olyan kiegészítő tevékenységeket végezhet, amely testi-lelki megújulást kínál. Egy kiegyensúlyozottabb ember magabiztosabb, így akár sikeresebb is az élet valamennyi területén. Ez a lakópark egy stabil kiindulópontot is jelenthet az ember számára.